Terapeutti Raumalla

Anna-Kaisa Leino

Olen Anna-Kaisa, Terapiapalvelu Jyväsen yrittäjä ja terapeutti. Nautin ihmisten kohtaamisesta ja sytyn oivalluksista, pienistä onnistumisista ja syvällisistä keskusteluista. 

Pappani, isoisäni isä, sodan käynyt mies. Niiden yhdeksän vuoden aikana, jotka sain olla hänen kanssaan, opettivat minulle armollisuutta, läsnäoloa ja lämmintä kohtaamisen taitoa. Olin aina tervetullut papan luokse. Vanhana miehenä hänellä ei enää ollut kiire – oli aikaa pysähtyä, leikkiä ja kuunnella.

Terapeuttina haluan olla jatkamassa tätä mallia – kohdata asiakkaani kiireettömästi, arvostaen jokaisen persoonaa ja henkilökohtaista elämäntarinaa, olla läsnä ja luoda avoimen ja rehellisen ilmapiirin, jossa saat tulla näkyväksi ja kuulluksi. Pyrin kohtaamaan asiakkaani kokonaisvaltaisesti – psyykkisestä, sosiaalisesta, fyysisestä ja asiakkaan niin toivoessa myös hengellisestä näkökulmasta käsin.

Anna-Kaisa Leino

Psykoterapeuttinen lähestymistapani on integratiivinen. Integratiivisessa psykoterapiassa yhdistetään teoriaa ja menetelmiä useasta eri psykoterapiasuuntauksesta. Pyrin kuuntelemaan asiakastani herkällä korvalla, jotta voimme yhdessä löytää kunkin tarpeisiin ja tilanteeseen sopivat työskentelytavat.

Koulutuksessani olen erityisesti perehtynyt seksuaalista häirintää ja hyväksikäyttöä kokeneiden auttamiseen sekä traumaperäisten ongelmien kohtaamiseen. Näiden lisäksi tarjoan apua myös muihin mielenterveyden häiriöihin, mielen solmuihin ja erilaisiin elämän kriiseihin. Oman lapsen sairastuminen imukudossyöpään 3-vuotiaana opetti konkreettisesti, mitä on kriisi ja sen kohtaaminen.

Perusajatukseni on, että kaikissa asioissa on myös positiiviset puolensa ja jokaisella ihmisellä on omat vahvuutensa. Intohimoni onkin auttaa asiakasta tuntemaan ja kokemaan itsensä ainutkertaiseksi ja arvokkaaksi yksilöksi, löytämään omat vahvuutensa ja ne jyväset, joista kasvaa elinvoimainen ja kukoistava puu. Minä rakastan kukkia ja värejä. Niistä tulen iloiselle tuulelle. Mikä saa sinut hyvälle mielelle?

Koulutus: 

  • Psykoterapian maisteri, koulutettava (Master of Art in Psychotherapy, valmistuminen 2026)
  • Kriisiterapian ja sielunhoidon koulutus
  • Fysioterapeutti
  • Koulutettu avioliittotyön ryhmänohjaaja, luennoitsija ja tukipari. Yli 10 vuoden kokemus vapaaehtoistyön kautta